Printer Friendly Version Turistička promocija Srbije, Vojvodine, Beograda, Novog Sada i Niša u Bratislavi i Martinu, od 9. do 12. jula 2018. godine @ 17 July 2018 02:36 PM

Turistička organizacija Beograda je zajedno sa turističkim organizacijama Vojvodine, Novog Sada i Niša, kao i čuvenom slikarskom kolonijom naive iz Kovačice predstavila turističke potencijale Srbije u Bratislavi, 9. i 10. jula i Martinu 11. i 12. jula 2018. godine.

Na štandovima na centralnim trgovima Bratislave i Martina prikazan je prigodan program: srpski folkolor, mini predstave, hor, nastup orkestra narodne muzike, kao i slikarska radionica naive iz Kovačice uz obilje promotivnog materijala i kontakata sa potencijalnim posetiocima Srbije. U bratislavskoj galeriji „Kalab“ je otvorena izložba slikarke naive Vieroslave Svetlik, kao deo srpske nematerijalne kulturne baštine.

U Ambasadi Srbije u Bratislavi je tokom promocije održana konferencija za medije i poslovni susreti sa turoperaterima i turističkim agencijama uz prigodan kulturni program. Prisutnima se tom prilikom obratio ambasador Republike Srbije prof. dr Momčilo Babić koji je istakao potrebu većeg turističkog prisustva Slovaka u Srbiji, koja poseduje nesporno prirodno i kulturno bogatstvo, kao i odlične mogućnosti za aktivan odmor. Izrazio je nadu da će ova promocija doprineti da se broj slovačkih turista značajno poveća u narednom periodu.

Ambasador Babić je prilikom turističke promocije Srbije posetio i grad Martin gde je zajedno sa počasnim konzulom Srbije M. Vrlikom obišao štandove turističke organizacije i dao intervju za lokalne medije.

Izveštaji lokalnih medija i intervju sa ambasadorom prof. dr Momčilom Babićem:

http://tvturiec.eu/srbsky-velvyslanec-spolu-so-svojimi-krajanmi-prisli-predstavit-svoj-region-aj-do-martina/

http://tvturiec.eu/aj-v-martine-prebiehali-dni-cestovneho-ruchu-srbskej-republiky/