Printer Friendly Version Туристичка промоција Србије, Војводине, Београда, Новог Сада и Ниша у Братислави и Мартину, од 9. до 12. јула 2018. године @ 17 July 2018 02:26 PM

Туристичка организација Београда је заједно са туристичким организацијама Војводине, Новог Сада и Ниша, као и чувеном сликарском колонијом наиве из Ковачице представила туристичке потенцијале Србије у Братислави, 9. и 10. јула и Мартину 11. и 12. јула 2018. године.

На штандовима на централним трговима Братиславе и Мартина приказан је пригодан програм: српски фолколор, мини представе, хор, наступ оркестра народне музике, као и сликарска радионица наиве из Ковачице уз обиље промотивног материјала и контаката са потенцијалним посетиоцима Србије. У братиславској галерији „Калаб“ је отворена изложба сликарке наиве Виерославе Светлик, као део српске нематеријалне културне баштине.

У Амбасади Србије у Братислави је током промоције одржана конференција за медије и пословни сусрети са туроператерима и туристичким агенцијама уз пригодан културни програм. Присутнима се том приликом обратио амбасадор Републике Србије проф. др Момчило Бабић који је истакао потребу већег туристичког присуства Словака у Србији, која поседује неспорно природно и културно богатство, као и одличне могућности за активан одмор. Изразио је наду да ће ова промоција допринети да се број словачких туриста значајно повећа у наредном периоду.

Амбасадор Бабић је приликом туристичке промоције Србије посетио и град Мартин где је заједно са почасним конзулом Србије М. Врликом обишао штандове туристичке организације и дао интервјуe за локалне медије.

Извештаји локалних медија и интервју са амбасадором проф. др Момчилом Бабићем:

http://tvturiec.eu/srbsky-velvyslanec-spolu-so-svojimi-krajanmi-prisli-predstavit-svoj-region-aj-do-martina/

http://tvturiec.eu/aj-v-martine-prebiehali-dni-cestovneho-ruchu-srbskej-republiky/