Printer Friendly Version Dodeljivanje počasnog doktorata prof. dr Džozefu Vangu na Univerzitetu Komenski u Bratislavi @ 21 June 2018 10:16 AM

Čestitam Univerzitetu Komenski u Bratislavi što je dodelio titulu počasnog doktora nauka izuzetnom istraživaču i pronalazaču Džozefu Vangu. Bilo je veliko zadovoljstvo prisustvovati toj svečanosti.

Džozef Vang je jedan od najbriljantnijih umova ovog vremena, koga i u Republici Srbiji izuzetno cene. Bio je rangiran kao "najcitiraniji naučnik u oblasti inženjeringa" u periodu od 1997. do 2007. godine, kao i "najcitiraniji hemičar" na ISI-ovim spiskovima "najviše citirani naučnici u hemiji" za isti period i "najuticajniji naučni umovi u svetu u 2015." Autor je 1040 naučnih radova, 11 knjiga, 25 patenata i 35 poglavlja. Njegove publikacije su citirane više od 95 000 puta. Među njegovim knjigama najviše zapažene su: Stripping Analysis, Analytical Electrochemistry i Nanomachines. Preko 40 doktora nauka i 250 post-doktorskih saradnika su sarađivali sa Dž. Vangom.

Želim prof. dr Džozefu Vangu dobro zdravlje i dalji uspešan rad na dobrobit čitavog čovečanstva.

Prof. dr Momčilo Babić, ambasador Republike Srbije