Printer Friendly Version Bilateralne konsultacije konzularnih službi Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva inostranih i evropskih poslova Slovačke Republike, Bratislava, 14. jun 2018. godine @ 18 June 2018 07:54 AM

Bilateralne konzularne konsultacije Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva inostranih i evropskih poslova Slovačke Republike održane su 14. juna 2018. godine u Bratislavi. Delegaciju MSP RS predvodio je v.d. pomoćnika ministra za konzularne poslove ambasador Aca Jovanović, dok je na čelu slovačke delegacije bio ambasador Martin Bezak, direktor Sektora za konzularne poslove u MIEP Slovačke Republike.

Tokom bilateralnih konsultacija razmenjena su iskustva u radu konzularnih službi dve zemlje, praksa konzularne zaštite, pitanja legalizacije dokumenata, kao i modaliteti modernizacije i digitalizacije konzularnih službi. U okviru sastanka razmatrani su i aktuelni izazovi u oblasti zapošljavanja državljana Republike Srbije u Slovačkoj Republici, kao i pitanja koja se odnose na razmenu iskustava u borbi protiv ilegalnih migracija.