Printer Friendly Version Билатералне консултације конзуларних служби Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства иностраних и европских послова Словачке Републике, Братислава, 14. јун 2018. године @ 18 June 2018 07:50 AM

Билатералне конзуларне консултације Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства иностраних и европских послова Словачке Републике одржане 14. јуна 2018. године у Братислави. Делегацију МСП РС предводио је в.д. помоћника министра за конзуларне послове амбасадор Аца Јовановић, док је на челу словачке делегације био амбасадор Мартин Безак, директор Сектора за конзуларне послове у МИЕП Словачке Републике.

Током билатералних консултација размењена су искуства у раду конзуларних служби две земље, пракса конзуларне заштите, питања легализације докумената, као и модалитети модернизације и дигитализације конзуларних служби. У оквиру састанка разматрани су и актуелни изазови у области запошљавања држављана Републике Србије у Словачкој Републици, као и питања која се односе са на размену искустава у борби против илегалних миграција.