Printer Friendly Version DANI STARE PAZOVE U BRATISLAVI 2018, 11. – 12. MAJA 2018. @ 9 May 2018 01:39 PM

Pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Srbije 11. i 12. maja 2018. održana je manifestacija „Dani Stare Pazove u Bratislavi“. Na otvaranju manifestacije 11. maja u Ziči palati prisutnim gostima se obratio ambasador Srbije prof. dr Momčilo Babić. On je u svom govoru istakao bliskost i prijateljstvo između dve zemlje, koji su doprineli stvaranju bratskih veza između naših naroda. Naglasio je da su Slovaci u Srbiji jedna od najboljih nacionalnih manjina, vredni, radni i lojalni državi. Istakao je uverenje da će ova manifestacija postati tradicionalna i da će kulturna saradnja nastaviti da se razvija.

Pored ambasadora Srbije na otvaranju su se obratili predsednik opštine Stara Pazova Đ.Radinović, predsednik bratislavske gradske opštine Stari grad R.Števčik i predsednik Bratislavskog samoupravnog regiona J.Droba, koji su istakli zadovoljstvo održavanjem ove manifestacije i odlične odnose između dve države i naroda.

U programu koji je tokom dva dana obilovao kulturnim i umetničkim dešavanjima i i odigravao se u Ziči palati i na Hviezdoslavovom trgu nastupali su Tamburaši Ljubinka Lazića, grupa Pangea bojs, KUD Sveti Sava, KUD Čmelik i FA Klasje. Izvedena je pozorišna predstava „Krčma na glavnom drumu“ u režiji Miroslava Benke, održani su izložba radova pet akademskih slikara i fotoografija Stare Pazove, kao i koncert klasične muzike.