Printer Friendly Version ДАНИ СТАРЕ ПАЗОВЕ У БРАТИСЛАВИ 2018, 11. – 12. МАЈA 2018. @ 9 May 2018 01:36 PM

Под покровитељством Амбасаде Републике Србије 11. и 12. маја 2018. одржана је манифестација „Дани Старе Пазове у Братислави“. На отварању манифестације 11. маја у Зичи палати присутним гостима се обратио амбасадор Србије проф. др Момчило Бабић. Он је у свом говору истакао блискост и пријатељство између две земље, који су допринели стварању братских веза између наших народа. Нагласио је да су Словаци у Србији једна од најбољих националних мањина, вредни, радни и лојални држави. Истакао је уверење да ће ова манифестација постати традиционална и да ће културна сарадња наставити да се развија.

Поред амбасадора Србије на отварању су се обратили председник општине Стара Пазова Ђ.Радиновић, председник братиславске градске општине Стари град Р.Штевчик и председник Братиславског самоуправног региона Ј.Дроба, који су истакли задовољство одржавањем ове манифестације и одличне односе између две државе и народа.

У програму који је током два дана обиловао културним и уметничким дешавањима наступали су Тамбураши Љубинка Лазића, група Пангеа бојс, КУД Свети Сава, КУД Чмелик и ФА Класје. Изведена је позоришна представа „Крчма на главном друму“ у режији Мирослава Бенке, одржани су изложба радова пет академских сликара и фотографија Старе Пазове, као и концерт класичне музике.