Printer Friendly Version Otvaranje samostalne izložbe Pavela Hajke Bratislava, 6. februar 2018. godine @ 9 February 2018 11:04 AM

U organizaciji umetničke agencije LECA production i gradske opštine Bratislava-Stare Mesto juče 6. februara je u Palati Pistori otvorena samostalna izložba slovačkog naivnog slikara iz Srbije Pavela Hajke.

Brojnim prisutnim ljubiteljima naivne umetnosti tim povodom su se obratili predsednik gradske opštine Bratislava-Stare Mesto Radoslav Števčik, ambasador R. Srbije u Slovačkoj Šani Dermaku i autor izložbe Pavel Hajka iz Kovačice.

Ambasador je u svom obraćanju istakao značaj kovačičke škole naivne umetnosti, kao i samog slikara, Pavela Hajku, predstavnika srednje generacije škole naivne umetnosti u Srbiji. Takođe, akcentirao je činjenicu da ova umetnička škola, njeni stvaraoci i njihova dostignuća na najbolji mogući način predstavljaju u svetu i svoju državu Srbiju i svoju prapostojbinu Slovačku i predstavljaju jedan od najznačajnijih mostova bliskih i prijateljskih odnosa između dva naroda i države.