Printer Friendly Version Отварање самосталне изложбе Павела Хајке Братислава, 6. фебруар 2018. године @ 9 February 2018 11:02 AM

У организацији уметничке агенције LECA production и градске општине Братислава-Старе Место 6. фебруара је у Палати Пистори отворена самостална изложба словачког наивног сликара из Србије Павела Хајке.

Бројним присутним љубитељима наивне уметности тим поводом су се обратили председник градске општине Братислава-Старе Место Радослав Штевчик, амбасадор Р. Србије у Словачкој Шани Дермаку и аутор изложбе Павел Хајка из Ковачице.

Амбасадор је у свом обраћању истакао значај ковачичке школе наивне уметности, као и самог сликара, Павела Хајку, представника средње генерације школе наивне уметности у Србији. Такође, акцентирао је чињеницу да ова уметничка школа, њени ствараоци и њихова достигнућа на најбољи могући начин представљају у свету и своју државу Србију и своју прапостојбину Словачку и представљају један од најзначајнијих мостова блиских и пријатељских односа између два народа и државе.