Printer Friendly Version Sastanak predstavnika ministarstava za rad V4, Republike Srbije i Republike Rumunije @ 5 June 2017 08:26 AM

Sastanak predstavnika ministarstava za rad V4, Republike Srbije i Republike Rumunije je održan 1. juna 2017. godine u Bratislavi.

Delegacija Republike Srbije, koju je predvodio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije, Aleksandar Vulin je bila u sastavu: ambasador Šani Dermaku i Sanja Gajić, šef Grupe za normativne, upravne i nadzorne poslove u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Učesnike sastanka je pozdravio Peter Pelegrini, bivši predsednik Parlamenta, aktuelno PPV zadužen za investicije i informatizaciju, koji je istakao značaj zajedničkog rada na rešavanju problema u oblasti socijalne zaštite radnika, kao i činjenicu da je saradnja proširena i na zemlje koje nisu članice V4.

Tema sastanka u Bratislavi je bila: rad na crno upućenih radnika, identifikacija efikasnih mera za suzbijanje ilegalnog rada i jačanje saradnje izmedju država. Razmatrana je aktivna tešnja saradnja država učesnica sastanka u okviru važeće legislative EU, što predstavlja najefikasniji način za suzbijanje zloupotrebe radnika koji se upućuju na rad, kao i izbegavanje primene važećih propisa.

Šefovi delegacija zemalja učesnica na kraju sastanka su potpisali zajedničku izjavu koja je distribuirana na konferenciji za štampu.