Printer Friendly Version Састанак представника министарстава за рад В4, Републике Србије и Републике Румуније @ 5 June 2017 08:23 AM

Састанак представника министарстава за рад В4, Републике Србије и Републике Румуније је одржан 1. јуна 2017. године у Братислави.

Делегација Републике Србије, коју је предводио министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије, Александар Вулин је била у саставу: амбасадор Шани Дермаку и Сања Гајић, шеф Групе за нормативне, управне и надзорне послове у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Учеснике састанка је поздравио Петер Пелегрини, бивши председник Парламента, актуелно ППВ задужен за инвестиције и информатизацију, који је истакао значај заједничког рада на решавању проблема у области социјалне заштите радника, као и чињеницу да је сарадња проширена и на земље које нису чланице В4.

Тема састанка у Братислави је била: рад на црно упућених радника, идентификација ефикасних мера за сузбијање илегалног рада и јачање сарадње између држава. Разматрана је активна тешња сарадња држава учесница састанка у оквиру важеће легислативе ЕУ, што представља најефикаснији начин за сузбијање злоупотребе радника који се упућују на рад, као и избегавања примене важећих прописа.

Шефови делегација земаља учесница на крају састанка су потписали заједничку изјаву која је дистрибуирана на конференцији за штампу.