Printer Friendly Version Neformalni sastanak ministara zdravlja EU i država kandidata za članstvo (neformalno zasedanje ''EPSCO'' / здравство) @ 4 October 2016 12:39 PM

U Bratislavi je 3. i 4. oktobra 2016. godine održan neformalni sastanak ministara zdravlja država članica Evropske unije i država kandidata za članstvo. Sastankom je predsedavao ministar zdravlja Slovačke Republike Tomaš Druker. Učesnici sastanka su razmatrali probleme vezane za nedostatak lekova za humanu upotrebu i moguća rešenja ovog problema. Diskusija je posvećena i pitanju antibakterijske rezistencije. Razgovaralo se o problemima tuberkuloze u Evropi sa stanovišta lečenja, otpornosti na pojedine lekove i vakcinacije. Drugi deo ovog skupa posvećen je diskusiji o koracima EU u oblasti poboljšanja kvaliteta prehrambenih proizvoda, kao i razmeni i proceni dosadašnjih iskustava država članica EU po ovom pitanju, sa ciljem poboljšanja kvaliteta ishrane.

Na neformalnom sastanku učestvovala je i delegacija Republike Srbije, koju je predvodio ambasador Srbije u Slovačkoj Šani Dermaku.