Printer Friendly Version Неформални састанак министара здравља ЕУ и држава кандидата за чланство (неформално заседање ''EPSCO'' / здравство) @ 4 October 2016 12:38 PM

У Братислави је 3. и 4. октобра 2016. године одржан неформални састанак министара здравља држава чланица Европске уније и држава кандидата за чланство. Састанком је председавао министар здравља Словачке Томаш Друкер. Учесници састанка су разматрали проблеме везане за недостатак лекова за хуману употребу и могућа решења овог проблема. Дискусија је посвећена и питању антибактеријске резистенције. Разговарало се о проблемима туберкулозе у Европи са становишта лечења, отпорности на поједине лекове и вакцинације. Други део овог скупа посвећен је дискусији о корацима ЕУ у области побољшања квалитета прехрамбених производа, као и у размени и процени досадашњих искустава држава чланица ЕУ по овом питању, са циљем побољшање квалитета исхране.

На неформалном састанку учествовала је и делегација Републике Србије, коју је предводио амбасадор Србије у Словачкој Шани Дермаку.