Printer Friendly Version ENVY+Energy неформални министарски састанак, Братислава – 11-13.7.2016. @ 12 July 2016 02:06 PM

У оквиру словачког председавања Саветом ЕУ, у Братислави је 11-13.7.2016. одржан неформални састанак министара за животну средину/климатске промене. Делегација Републике Србије, коју је предводила министарка за пољопривреду и заштиту животне средине проф. др Снежана Богосављевић-Бошковић је учествовала на састанку од 11.о.м.

У саставу делегације Републике Србије су још били: Андреј Бојић-шеф Кабинета министарке и Данијела Божанић- шеф Одсека за климатске промене у Министарству.

Учешће Републике Србије као земље кандидата је посебно поздрављено и истакнуто веома значајним од стране председавајућег (Ласло Солимос – министар за заштиту животне средине Словачке) , као и Кармена Веља, ЕУ комесара за заштиту животне средине, поморство и рибарство. 

Током састанка реализован је билатерални сусрет наше министарке проф. др Снежане Бошковић-Богосављевић са Ласло Солимосом, министром за заштиту животне средине Словачке. Са словачке стране присутни: Норберт Курила, државни секретар у Министарству и Лубица Ковачова, директорка у Кабинету министра. Са наше стране састанку су присуствовали: амбасадор Шани Дермаку и Данијела Божанић.