Printer Friendly Version ENVY+Energy neformalni ministarski sastanak, Bratislava – 11-13.7.2016. @ 12 July 2016 02:00 PM

U okviru slovačkog predsedavanja Savetom EU, u Bratislavi је 11-13.7.2016. održan neformalni sastanak ministara za životnu sredinu/klimatske promene. Delegacija Republike Srbije, koju je predvodila ministarka za poljoprivredu i zaštitu životne sredine prof.dr Snežana Bogosavljević-Bošković je ucestvovala na sastanku od 11.o.m.

U sastavu delegacije Republike Srbije su još bili: Andrej Bojić – šef Kabineta ministarke i Danijela Božanić- šef Odseka za klimatske promene u Ministarstvu.

Učešće Republike Srbije kao zemlje kandidata je posebno pozdravljeno i istaknuto veoma značajnim od strane predsedavajućeg (Laszlo Solymos- ministar za zaštitu životne sredine Slovačke), kao i Karmena Vella, EU komesara za zaštitu životne sredine, pomorstvo i ribarstvo.

Tokom sastanka realizovan je bilateralni susret naše ministarke prof. dr Snežane Bošković-Bogosavljević sa Laszlo Solmyosom, ministrom za zaštitu životne sredine Slovačke. Sa slovačke strane prisutni: Norbert Kurilla, državni sekretar u Ministarstvu i Lubica Kovacova, direktorka u Kabinetu ministra. S nase strane sastanku su prisustvovali: ambasador Šani Dermaku i Danijela Božanić.