Printer Friendly Version Zvanična poseta delegacije Ministarstva pravde Republike Srbije predvođene ministrom N.Selakovićem Slovačkoj Republici, 3-4 februar 2016. godine @ 8 February 2016 08:19 AM

Zvanična poseta gospodina Nikole Selakovića, ministra pravde u Vladi R.Srbije, i članova delegacije Ministarstva pravde (gospođe Nele Kuburović, pomoćnika ministra za pitanje pravosuđa, gospodina Milana Stevovića, direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u Ministarstvu pravde R.Srbije i gospodina Stefana Stankovića iz Kabineta ministra pravde) je realizovana 3-4 februara 2016. godine.

U okviru zvanične posete realizovani su bilateralni razgovori delegacija u Ministarstvu pravde Slovačke Republike, na čelu sa ministrom pravde Tomašom Borecom, razgovori delegacije sa predsednicom Vrhovnog suda Slovačke Danielom Švecovom i kolegijumom Vrhovnog suda Slovačke, kao i poseta zatvoru Hrncarovce nad Parlou.

Tokom razgovora slovačka strana je prenela da aktivno podržava nastavak integracionog procesa Srbije, te da će i u okviru predsedavanja Slovačke Savetom EU jedno od pitanja svakako biti i proširenje EU. Ponovljena je jasna podrška teritorijalnom integritetu i suverenitetu R.Srbije. Iskazana je spremnost slovačke strane da se po pitanju otvaranja pregovaračkog poglavlja 23 ukaže pomoć u vidu prenošenja iskustava i ekspertiza u različitim oblastima i pruži podrška R.Srbiji za što skorije otvaranje i drugih pregovaračkih poglavlja. Dogovorena je razmena poseta tokom slovačkog predsedavanja Savetom EU.

Tomašu Borecu, ministru pravde Slovačke Republike, i Danieli Švecovoj, predsednici Vrhovnog suda Slovačke, upućen je poziv da posete R.Srbiju.