Printer Friendly Version Званична посета делегације Министарства правде Републике Србије предвођене министром Н. Селаковићем Словачкој Републици, 3-4. фебруар 2016. године @ 8 February 2016 08:07 AM

Званична посета господина Николе Селаковића, министра правде у Влади Р.Србије, и чланова делегације Министарства правде (госпође Неле Кубуровић, помоћника министра за питање правосуђа, господина Милана Стевовића, директора Управе за извршење кривичних санкција у Министарству правде Р.Србије и господина Стефана Станковића из Кабинета министра правде) је реализована 3-4. фебруара 2016. године.

У оквиру званичне посете реализовани су билатерални разговори делегација у Министарству правде Словачке Републике, на челу са министром правде Томашом Борецом, разговори делегације са председницом Врховног суда Словачке Даниелом Швецовом и колегијумом Врховног суда Словачке, као и посета затвору Hrncarovce nad Parlou.

Током разговора словачка страна је пренела да активно подржава наставак интеграционог процеса Србије, те да ће и у оквиру председавања Словачке Саветом ЕУ једно од питања свакако бити и проширење ЕУ. Поновљена је јасна подршка територијалном интегритету и суверенитету Р.Србије. Исказана је спремност словачке стране да се по питању отварања преговарачког поглавља 23 укаже помоћ у виду преношења искустава и експертиза у различитим областима и пружи подршка Р.Србији за што скорије отварање и других преговарачких поглавља. Договорена је размена посета током словачког председавања Саветом ЕУ.

Томашу Борецу, министру правде Словачке Републике, и Даниели Швецовој, председници Врховног суда Словачке, упућен је позив да посете Р.Србију.