Printer Friendly Version Одржано 6. заседање Мешовите комисије за економску сарадњу између Републике Србије и Словачке Републике @ 3 December 2014 01:29 PM

У Братислави је 1. и 2. децембра 2014.г. одржано 6. заседање Мешовите комисије за економску сарадњу између Републике Србије и Словачке Републике. Српску делегацију је предводила потпредседник Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић, док је словачку страну предводио министар привреде Павол Павлис.

Током боравка ППВ и МГСИ проф. др З.Михајловић у Братислави одржан је билатерални сусрет са словачким ППВ и МИиЕП М.Лајчаком, и том приликом је потписан Споразум о међународном комбинованом транспорту између влада Републике Србије и Словачке Републике. Такође, ППВ и МГСИ проф. др З.Михајловић се састала са копредседавајућим Мешовитим комитетом са словачке стране министром привреде П.Павлисом, са којим је разговарала о могућностима за унапређење билатералне економске сарадње.

Две стране су у оквиру пет радних група на експертском нивоу разговарале о унапређењу сарадње у областима заједничких инвестиција и билатералне трговине, енергетике, саобраћаја, пољопривреде, ратарства и повртарства, водопривреде и заштите животне средине, као и финансија.

Током боравка у Братислави ППВ и МГСИ проф. др З.Михајловић састала се са представницима компанија које су заинтересоване за улагање у Србију.

Другог дана заседања Мешовитог комитета одржан је пословни форум у организацији агенција за промоцију инвестиција и трговине две земље, СИЕПА и САРИО, на коме су представљене могућности за улагање у Србију од стране представника СИЕПА, док је представник словачког Министарства финансија одржао презентацију о опцијама за финансирање пројеката из средстава Европске банке за обнову и развој. Након презентација, одржани су билатерални сусрети представника компанија из Србије и Словачке.