Printer Friendly Version Javna diskusija „Srbija na putu u EU” @ 27 November 2014 10:55 AM

U Bratislavi je 26.11.2014.g, pod pokroviteljstvom ambasadora R.Srbije u Slovačkoj Š.Dermakua i šefa Predstavništva Evropske komisije u Slovačkoj D.Hreneka, održana javna diskusija „Srbija na putu u EU”.

Organizatori diskusije bili su Unija evropskih federalista u Slovačkoj (UEF) i Mladi prijatelji Evrope u Slovačkoj (JEF Slovakia), i partneri a.d. OVB Allfinanz Slovačka i Poljski institut u Bratislavi.

Prisutne je prigodnim izlaganjem pozdravio ambasador Š.Dermaku, i izložio aktuelno stanje u procesu evrointegracija Srbije, presek bilateralnih odnosa Srbije i Slovačke i perspektive daljeg razvoja ekonomskih odnosa sa Slovačkom i drugim zemljama članicama EU.

Diskusija se sastojala iz dva panela: „Političko-bezbednosni aspekti integracije Srbije u EU”, na kom su istupali šef političkog odeljenja i odeljenja za medije u Predstavništvu EK A.Kralik, J.Cingel iz Slovačke atlantske komisije, M.Hrušik iz Direkcije za JIE i Tursku u MIiEP Slovačke i drugi sekretar u Ambasadi R.Srbije M.Šoškić i panela  „Trgovinsko-ekonomski aspekt integracije Srbije u EU”, na kom su istupali ekonomski savetnik u Ambasadi R.Srbije M.Nikolić, privrednik iz Srbije i direktor kompanije „Mikrotri” M.Zečević, zamenik direktora trgovinske sekcije Slovačke agencije za promociju investicija i turizma (SARIO) P.Jesenski i predstavnici finansijske grupacije OVB Allfinanz Slovačka V.Činčura i P.Borodač.