Printer Friendly Version Јавна дискусија „Србија на путу у ЕУ” @ 27 November 2014 10:38 AM

У Братислави је 26. новембра 2014.г, под покровитељством амбасадора Р.Србије у Словачкој Ш.Дермакуа и шефа Представништва Европске комисије у Словачкој Д.Хренека, одржана јавна дискусија „Србија на путу у ЕУ”.

Организатори дискусије били су Унија европских федералиста у Словачкој (UEF) и Млади пријатељи Европе у Словачкој (JEF Slovakia), и партнери а.д. OVB Allfinanz Словачка и Пољски институт у Братислави.

Присутне је пригодним излагањем поздравио амбасадор Ш.Дермаку, и изложио актуелно стање у процесу евроинтеграција Србије, пресек билатералних односа Србије и Словачке и перспективе даљег развоја економских односа са Словачком и другим земљама чланицама ЕУ.

Дискусија се састојала из два панела: „Политичко-безбедносни аспекти интеграције Србије у ЕУ”, на ком су иступали шеф политичког одељења и одељења за медије у Представништву ЕК А.Кралик, Ј.Цингел из Словачке атлантске комисије, М.Хрушик из Дирекције за ЈИЕ и Турску у МИиЕП Словачке и други секретар у Амбасади Р.Србије М.Шошкић и панела „Трговинско-економски аспект интеграције Србије у ЕУ”, на ком су иступали економски саветник у Амбасади Р.Србије М.Николић, привредник из Србије и директор компаније „Микротри” М.Зечевић, заменик директора трговинске секције Словачке агенције за промоцију инвестиција и туризма (САРИО) П.Јесенски и представници финансијске групације OVB Allfinanz Словачка В.Чинчура и П.Бородач.