Printer Friendly Version KONKURS ZA PROJEKTE DIJASPORE @ 6 November 2014 02:13 PM

Odlukom PPV i MSP I.Dačića, od 04. 11.2014. godine raspisan je konkurs za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore, a koji imaju za cilj: učenje, upotrebu, čuvanje i negovanje srpskog jezika i ćiriličnog pisma, čuvanje i negovanje srpskog kulturnog, etničkog, jezičkog i verskog identiteta i unapređenje ekonomske saradnje Republike Srbije i dijaspore.

Konkurs je objavljen u „Frankfurtskim vestima“, dnevnom listu „Politika“, na internet stranici Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i internet stranici Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

Konkurs će biti otvoren u periodu od 04.11.2014. godine do 19.11.2014. godine.

Projekte će razmatrati komisija, koju će posebnom odlukom obrazovati PPV i MSP I.Dačić. Rezultati Konkursa će biti objavljeni na internet stranici Ministarstva spoljnih poslova i internet stranici Uprave za saradnju sa dijaporom i Srbima u regionu.

Odluka, tekst Konkursa za sufinansiranje projekata, obrazac prijave, kao i obaveštenje o dokumentaciji koja se podnosi uz prijavu su dostupni na sajtu: www.dijaspora.gov.rs.