Printer Friendly Version КОНКУРС ЗА ПРОЈЕКТЕ ДИЈАСПОРЕ @ 6 November 2014 02:10 PM

Одлуком ППВ и МСП И.Дачића, од 04. 11.2014. године расписан је конкурс за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, а који имају за циљ: учење, употребу, чување и неговање српског језика и ћириличног писма, чување и неговање српског културног, етничког, језичког и верског идентитета и унапређење економске сарадње Републике Србије и дијаспоре.

Конкурс је објављен у „Франкфуртским вестима“, дневном листу „Политика“, на интернет страници Министарства спољних послова Републике Србије и интернет страници Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.

Конкурс ће бити отворен у периоду од 04.11.2014. године до 19.11.2014. године.

Пројекте ће разматрати комисија, коју ће посебном одлуком образовати ППВ и МСП И.Дачић. Резултати Конкурса ће бити објављени на интернет страници Министарства спољних послова и интернет страници Управе за сарадњу са дијапором и Србима у региону.

Одлука, текст Конкурса за суфинансирање пројеката, образац пријаве, као и обавештење о документацији која се подноси уз пријаву су доступни на сајту: www.dijaspora.gov.rs.