Printer Friendly Version Predavanje ambasadora R.Srbije na Fakultetu političkih nauka i međunarodnih odnosa Univerziteta Mateja Bela u Banskoj Bistrici @ 6 November 2014 01:16 PM

Na poziv rukovodstva Univerziteta Mateja Bela u Banskoj Bistrici, ambasador R.Srbije u Slovačkoj održao je predavanje o ključnim spoljnopolitičkim prioritetima Republike Srbije. Tokom izlaganja predstavljeni su i sveukupni bilateralni odnosi Srbije i Slovačke, kao i perspektive njihovog daljeg razvoja. Predavanju je prisustvovalo nastavno osoblje Fakulteta političkih nauka i međunarodnih odnosa i više od 250 studenata.

Ambasador je imao i duži razgovor sa rukovodstvom Univerziteta i Fakulteta političkih nauka i međunarodnih odnosa, gde je izražena želja za dodatnim unapređenjem saradnje sa visokoškolskim ustanovama u Srbiji, i predložena mogućnost zajedničkog učešća u određenim naučnim projektima. Tokom posete predstavljen je i Centar za krizni menadžment-Centar izuzetnosti, koji je osnovan u okviru Katedre za bezbednosne studije, sa ciljem intenziviranja i koordinacije istraživanja u oblasti međunarodnog kriznog menadžmenta u okviru sistema međunarodnih odnosa.