Printer Friendly Version Предавање амбасадора Р.Србије на Факултету политичких наука и међународних односа Универзитета Матеја Бела у Банској Бистрици @ 6 November 2014 01:14 PM

На позив руководства Универзитета Матеја Бела у Банској Бистрици, амбасадор Р.Србије у Словачкој одржао је предавање о кључним спољнополитичким приоритетима Републике Србије. Током излагања представљени су и свеукупни билатерални односи Србије и Словачке, као и перспективе њиховог даљег развоја. Предавању је присуствовало наставно особље Факултета политичких наука и међународних односа и више од 250 студената.

Амбасадор је имао и дужи разговор са руководством Универзитета и Факултета политичких наука и међународних односа, где је изражена жеља за додатним унапређењем сарадње са високошколским установама у Србији, и предложена могућност заједничког учешћа у одређеним научним пројектима. Током посете представљен је и Центар за кризни менаџмент-Центар изузетности, који је основан у оквиру Катедре за безбедносне студије, са циљем интензивирања и координације истраживања у области међународног кризног менаџмента у оквиру система међународних односа.