Printer Friendly Version Susret ambasadora Šanija Dermakua sa slovačkim ministrom privrede Pavolom Pavlisom @ 7 August 2014 09:33 AM

U sredu, 6. avgusta 2014. godine, ambasador Republike Srbije u Slovačkoj Republici Šani Dermaku se sreo sa ministrom privrede Slovačke Republike Pavolom Pavlisom. Sagovornici su se složili da su politički i ekonomski odnosi dve zemlje na visokom nivou i razgovarali o mogućnostima za dalje unapređenje bilateralne privredne saradnje.

Ambasador Dermaku se zahvalio na principijelnom stavu Slovačke i podršci Republici Srbiji na očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta kao i kontinuiranoj pomoći u procesu evropskih integracija. Takođe, ambasador Dermaku se zahvalio na brzoj reakciji i nesebičnoj podršci slovačke Vlade i naroda tokom katastrofalnih poplava koje su zadesile Srbiju.

Prilikom susreta postignuta je saglasnost o održavanju 6. zasedanja Mešovite komisije za ekonomsku saradnju između Republike Srbije i Slovačke Republike, koje bi trebalo da se održi u oktobru 2014. godine u Bratislavi. Ministar Pavlis je preneo zainteresovanost slovačke strane da se tokom zasedanja Mešovite komisije održi prezentacija privatizacionih projekata u Republici Srbiji, kao i poslovni forum na kome bi učestvovali privredni subjekti iz dve zemlje.