Printer Friendly Version Сусрет амбасадора Шанија Дермакуа са словачким министром привреде Паволом Павлисом @ 7 August 2014 09:30 AM

У среду, 6. августа 2014. године, амбасадор Републике Србије у Словачкој Републици Шани Дермаку се срео са министром привреде Словачке Републике Паволом Павлисом. Саговорници су се сложили да су политички и економски односи две земље на високом нивоу и разговарали о могућностима за даље унапређење билатералне привредне сарадње.

Амбасадор Дермаку се захвалио на принципијелном ставу Словачке и подршци Републици Србији на очувању њеног територијалног интегритета и суверенитета као и континуираној помоћи у процесу европских интеграција. Такође, амбасадор Дермаку се захвалио на брзој реакцији и несебичној подршци словачке Владе и народа током катастрофалних поплава које су задесиле Србију.

Приликом сусрета постигнута је сагласност о одржавању 6. заседања Мешовите комисије за економску сарадњу између Републике Србије и Словачке Републике, које би требало да се одржи у октобру 2014. године у Братислави. Министар Павлис је пренео заинтересованост словачке стране да се током заседања Мешовите комисије одржи презентација приватизационих пројеката у Републици Србији, као и пословни форум на коме би учествовали привредни субјекти из две земље.