Printer Friendly Version Održan koncert u Novim Zamkama @ 30 June 2014 10:04 AM

U organizaciji „ARS Centrum – Bratislava“ i „Jobintegra“, neprofitabilne organizacije koja zapošljava hendikepirane osobe, a pod pokroviteljstvom PPV i MIiEP Miroslava Lajčaka, 28. juna 2014. godine u amfiteatru u Novim Zamkama održan je gala koncert Otokara Klajna i njegovih gostiju.

Koncertu je prisustvovalo preko 1.500 osoba. Među zvanicama su bili: Maroš Šefčovič, potpredsednik EK i komesar za organizaciona i institucionalna pitanja EU, Milan Belica, guverner Nitranskog regiona, i Gejza Pišinger, gradonačelnik Novih Zamki.

Otokar Klajn je prvak opere i vedeta slovačke i svetske operske scene. Gosti na koncertu su bili: Mikloša Erika (sopran iz Mađarske), Božena Ferancova (sopran iz Slovačke), Jitka Šapara-Fišerova (mecosopran iz Slovačke), Orsolja Ropser (sopran iz Mađarske), Sergej Tolstov (bariton iz Rusije) i hor i orkestar Slovačke filharmonije.

Na inicijativu O.Klajna koncert je bio posvećen odavanju priznanja za humanost donatorima, kao i običnim ljudima, koji nisu bili ravnodušni prema sudbini Srbije i BiH povodom katastrofalnih poplava. Prihod od koncerta će biti upućen Srbiji i BiH.

M.Šefčovič je u obraćanju prisutnima izneo da Srbija i BiH mogu očekivati finansijsku pomoć iz fondova EU.

Vladimir Vondrak, moderator manifestacije, je pročitao pismo PPV i MIiEP M.Lajčaka, u kome je navedeno da, pored već iskazane solidarnosti i upućene pomoći Srbiji i BiH od strane Slovačke, predstoji donatorska konferencija na kojoj će on istupiti sa novim inicijativama za pomoć.