Printer Friendly Version Obraćanje ambasadora povodom nezapamćenih elementarnih nepogoda koje su pogodile Republiku Srbiju @ 19 May 2014 12:08 PM

Poštovani građani Srbije,

Naši dragi prijatelji iz Slovačke,

Kao što vam je poznato, nezapamćene elementarne nepogode su razornom snagom pogodile Republiku Srbiju.

Radi zbrinjavanja postradalih, ugroženog stanovništva i saniranja posledica poplava mnoge međunarodne organizacije i države pružile su pomoć, uključujući i Slovačku Republiku, na šta smo veoma zahvalni.

Imajući u vidu brojne ljudske žrtve i ogromne materijalne posledice i razaranja, pomoć će biti neophodna i u narednim danima. Potrebe za određenim vrstama robe i materijala se menjaju, tako da je u ovom trenutku najefikasnija pomoć u novcu. Za informacije o načinu pružanja pomoći Ambasadi su se obratili brojni građani Srbije koji žive i rade u Slovačkoj, kao i građani prijateljske Slovačke Republike. Informacije se sada nalaze i na veb sajtu Ambasade, koji upravo posećujete.

Najsrdačnije se zahvaljujem na vašoj pažnji, brizi za Srbiju i sve njene građane, kao i na razumevanju.

Ambasador

Šani Dermaku

 

Vážení občania Srbska,

Naši milí priatelia zo Slovenska,

Ako Vám je známe, Srbskú republiku zasiahla svojoj ničivou silou nevídaná živelná pohroma.

Za účelom starostlivosti o občanov priamo zasiahnutých živelnou pohromou, ohrozené obyvateľstvo a sanácie následkov záplav poskytli pomoc mnohé medzinárodné organizácie a štáty, vrátane Slovenskej republiky, za ktorú sme veľmi vďační.

Majúc na zreteli početné ľudské obete, obrovské materiálne následky a devastáciu, pomoc bude nevyhnutne potrebná aj v nasledujúcich dňoch. Potreby, čo sa týka jednotlivých druhov tovaru a meteriálu, sa menia, preto je v tejto chvíli najefektívnejšou formou pomoci peňažná pomoc. Ohľadne informácie o spôsobe poskytnutia pomoci sa na veľvyslanectvo obrátili početní občania Srbska, ktorí žjú a pracujú na Slovensku, ako aj občania priateľskej Slovenskej republiky. Informácie sa teraz nachádzajú na webovej stránke veľvyslanectva, ktorú práve navštevujete.

Najsrdečnejšie Vám ďakujem za Vašu pozornosť, starosť o Srbsko a všetkých jeho občanov, ako aj za porozumenie.

Šani Dermaku

veľvyslanec