Printer Friendly Version Обраћање амбасадора поводом незапамћених елементарних непогода које су погодиле Републику Србију @ 19 May 2014 11:33 AM

Поштовани грађани Србије,

Наши драги пријатељи из Словачке,

Као што вам је познато, незапамћене елементарне непогоде су разорном снагом погодиле Републику Србију.

Ради збрињавања пострадалих, угроженог становништва и санирања последица поплава многе међународне организације и државе пружиле су помоћ, укључујући и Словачку Републику, на шта смо веома захвални.

Имаjући у виду бројне људске жртве и огромне материјалне последице и разарања, помоћ ће бити неопходна и у наредним данима. Потребе за одређеним врстама робе и материјала се мењају, тако да је у овом тренутку најефикаснија помоћ у новцу. За информације о начину пружања помоћи Амбасади су се обратили бројни граћани Србије који живе и раде у Словачкој, као и грађани пријатељске Словачке Републике. Информације се сада налазе и на веб сајту амбасаде, који управо посећујете.

Најсрдачније се захваљујем на вашој пажњи, бризи за Србију и све њене грађане, као и на разумевању.

Амбасадор

Шани Дермаку

 

Vážení občania Srbska,

Naši milí priatelia zo Slovenska,

Ako Vám je známe, Srbskú republiku zasiahla svojoj ničivou silou nevídaná živelná pohroma.

Za účelom starostlivosti o občanov priamo zasiahnutých živelnou pohromou, ohrozené obyvateľstvo a sanácie následkov záplav poskytli pomoc mnohé medzinárodné organizácie a štáty, vrátane Slovenskej republiky, za ktorú sme veľmi vďační.

Majúc na zreteli početné ľudské obete, obrovské materiálne následky a devastáciu, pomoc bude nevyhnutne potrebná aj v nasledujúcich dňoch. Potreby, čo sa týka jednotlivých druhov tovaru a meteriálu, sa menia, preto je v tejto chvíli najefektívnejšou formou pomoci peňažná pomoc. Ohľadne informácie o spôsobe poskytnutia pomoci sa na veľvyslanectvo obrátili početní občania Srbska, ktorí žjú a pracujú na Slovensku, ako aj občania priateľskej Slovenskej republiky. Informácie sa teraz nachádzajú na webovej stránke veľvyslanectva, ktorú práve navštevujete.

Najsrdečnejšie Vám ďakujem za Vašu pozornosť, starosť o Srbsko a všetkých jeho občanov, ako aj za porozumenie.

Šani Dermaku

veľvyslanec