Printer Friendly Version Konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata u oblasti medjunarodne saradnje za 2014. godinu @ 8 January 2014 01:00 PM

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije raspisalo je Konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata u oblasti medjunarodne saradnje za 2014. godinu - projekat prevodjenja reprezentativnih dela srpske književnosti na strane jezike i kulturne delatnosti Srba u inostranstvu. Od sredstava namenjenih za ovu svrhu u budžetu Ministarstva kulture i informisanja 70% sredstava namenjeno je za podršku stranim izdavačima. Finansijska podrška se daje isključivo za prevodjenje dela, a ne za troškove štampe, distribucije ili pripreme knjige za štampu.

Konkurs je namenjen stranim izdavačima odnosno ustanovama, umetničkim i drugim udruženjima i organizacijama/pravnim licima zainteresovanim za srpsku književnost i kulturu i biće otvoren do 21. marta 2014. godine.

O izboru projekta po raspisanom Konkursu odlučuju stručne komisije koje obrazuje Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Obrasci za prijavljivanje (na srpskom i engleskom jeziku), kao i ostali detalji u vezi sa konkursom dostupni su na sajtu Ministarstva kulture i informisanja www.kultura.gov.rs. Za dodatne informacije zainteresovani mogu da kontaktiraju Mladena Veskovića na mail mladen.veskovic@kultura.gov.rs.