Printer Friendly Version Конкурс за финансирање или суфинансирање пројеката у области међународне сарадње за 2014. годину @ 8 January 2014 12:44 PM

Министарство културе и информисања Републике Србије расписало је Конкурс за финансирање или суфинансирање пројеката у области међународне сарадње за 2014. годину - пројекат превођења репрезентативних дела српске књижевности на стране језике и културне делатности Срба у иностранству. Од средстава намењених за ову сврху у буџету Министарства културе и информисања 70% средстава је намењено за подршку страним издавачима. Финансијска подршка се даје искључиво за превођење дела, а не за трошкове штампе, дистрибуције или припреме књиге за штампу.

Конкурс је намењен страним издавачима односно установама, уметничким и другим удружењима и организацијама/правним лицима заинтересованим за српску књижевност и културу и биће отворен до 21. марта 2014. године.

О избору пројекта по расписаном Конкурсу одлучују стручне комисије које образује Министарство културе и информисања Републике Србије.

Обрасци за пријављивање (на српском и енглеском језику), као и остали детаљи у вези са конкурсом доступни су на сајту Министарства културе и информисања www.kultura.gov.rs. За додатне информације заинтересовани могу да контактирају Младена Весковића на мејл mladen.veskovic@kultura.gov.rs.